Tinh Sjökvist

Om företaget

Jag som äger företaget heter Tinh Sjökvist och är doktor i virkeslära. Efter många  år inom  skogsbranschen önskade jag något annorlunda. Det mynnade  i  detta företag  som  tillverkar möbler. Idag är möbeltillverkningen i vila och har ingen aktiv verksamhet.

 

Makalu

Makalu

Makalu var ett möbelföretag med tillverkning i Småland.  Här skapades kluriga möbler med nya funktioner. Möbler med god form och design som får dig att må bra. Makalu är även ett berg i Tibet, namnet till företaget är taget för att påminna  om  berget som bär på mål och utmaningar, på samma sätt som företaget Makalu betyder för mig.

Om

Tecknet OM

OM tecknet i företagets namn är den heligaste av alla stavelser inom hinduismen och även helig för buddismen. Den symboliserar världssjälen eller universum och hela kosmos uppstod från den vibration som kom från ordet OM i begynnelsen.
OM symboliserar ett absolut universum och innehåller summan av alla ljud vi hör . Den är även ett redskap  i mantra för människor att samla sina tankar, förstärka sitt fokus och skapa harmoni.
OM tecknet på möblerna är min gåva för att sprida balans och harmoni till alla.